| 

PRANÍ neni HRANÍ

Opatrně při praní dnešního sportovního oblečení

Dnešní sporty oblečení (legíny, rashguardy, topy, atd.) a nejen sporty oblečení (ponožky, svetry, aj.)  je složeno nejen z jednoho materiálu (bavlna, apod.). Je to kombinace 2 a více materiálů, který má každý svou funkci a účel. Tuto výhodu jistě oceníš, když to oblékneš a nosíš, ale po každé aktivitě, tréninku, či intenzivním používání je oblečení třeba vyčistit – VYPRAT.

A zde jsme na křižovatce, kde z velblouda můžeš udělat komára = tj. například z legín vel. L můžeš udělat XS velikost. Ruku na srdce – komu se již něco takového povedlo?

Dnes si již nevystačíme s valchou a čistou studenou vodou, jak popelka u potoka v pohádce 3 oříšky pro popelku. Dnes se ti může stát, že i stejný druh oblečení od různých výrobců má doporučenou jinou teplotu praní!

Některé materiály jsou více citlivé na teploty praní. A co víc i na chemikálie. Použít prášek, aviváž, nebo mýdlo? To je další téma, které může některým dělat těžkou hlavu.

Co se týče praní, tak i zde platí dvakrát měř jednou per!

Při péči o textil oblečení z našeho sortimentu se můžeš na štítcích setkat s následujícími symboly (níže). Nemusíš se bát, že by při praní u nás červená obarvila bílou. Barvy dámského i pánského oblečení našeho sortimentu jsou stálo barevné – nepouští.
 

Praní
symbol běžného namáhání při 60°Csymbol středního namáhání při 50°Csymbol jemného namáhání při 40°Csymbol ručního praní při 40°Csymbol zákazu praní
běžné namáhání
max. 60°C
střední namáhání
max. 50°C
jemné namáhání
max. 40°C
ruční praní
max. 40°C
zákaz praní
     
Bělení
symbol bělení jakýmikoli prostředkysymbol pro bělení chlorovými prostředkysymbol pro bělení nechlorovými bělidlysymbol zákazu bělenísymbol zákazu bělení
jakýkoli typ bělidlachlorová bělidlapouze bezchlorová
bělidla
zákaz bělenízákaz bělení
     
Sušení
symbol sušenísymbol sušení při nízké teplotěsymbol sušení při střední teplotěsymbol zákazu sušení v bubnové sušičce
možno sušit v
bubnové sušičce
sušení při
nízké teplotě
sušení při
střední teplotě
zákaz sušení
v bubnové sušičce
     
Žehlení
symbol žehlenísymbol žehlení do 110°Csymbol žehlení do 150°Csymbol žehlení do 200°Csymbol zákazu žehlení
možno žehlitžehlení
do 110°C
žehlení
do 150°C
žehlení
do 200°C
zákaz žehlení
     
Chemické čištění
symbol chemického čištěnísymbol chemického čištění s jemnou péčísymbol čištění uhlkovodíkovými rozpouštědlysymbol zákazu chemického čištění
možno chemicky
čistit pomocí PCE
čištění PCE
s jemnou péčí
možno čistit
uhlovodíkovými
rozpouštědly
zákaz chemického
čištění
     
Mokré čištění
symbol mokrého čištěnísymbol mokréo čištění s jemnou péčísymbol mokrého čištění s velmi jemnou péčísymbol zákazu mokrého čištění
možno čistit
mokrým čištěním
mokré čištění
s jemnou péčí
mokré čištění
s velmi jemnou
péčí
zákaz mokrého
čištění


Upozorňujeme, že při nedodržení pokynů daných shora popsanými symboly (např. praní na příliš vysokou teplotu) může dojít k poškození výrobku, na které se nevztahuje záruka.